L'impacte econòmic i la innovació en la gastronomia centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l'Ebre
Experts en cuina com Marina Eidler; Vicent Guimerà i Maria Nicolau participen en una jornada en què col·labora la Cambra i la URV i amb presència de la Presidenta de PlatiGot Tortosa, Joana Merchan.
L'impacte econòmic, la tecnologia i el futur de la gastronomia al nostre territori centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l'Ebre que té lloc al pavelló firal en el marc de la 79a edició de la fira Expoebre. Una temàtica que s'ha decidit pel fet que Catalunya ha estat designada com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme que confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica va més enllà del restaurant i obre també les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular. La regidora de Promoció Econòmica, Pilar Caballé, i el president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, han inaugurat el fòrum en què participen una seixantena de persones.
Experts com Marina Eidler, col·laborada del Hub FoodTech & Nutrion; el xef Vicent Guimerà; la cuinera i formadora Margaret Nofre; la xef i defensora de la cuina de proximitat Maria Nicolau; el gerent de la Cambra de Comerç, Francesc Minguell i l'estudiant del Grau Superior de direcció de cuina de l'Escola d'Hoteleria de l'institut Dertosa, Roque del Castillo, han participat en les ponències i taula rodona del matí. "Aquest esdeveniment és una excel·lent plataforma per tal de compartir idees innovadores, enfortir aliances i promoure el creixement sostenible de la indústria gastronòmica, un sector que té un important impacte en l’economia local, genera ocupació, impulsa el turisme i fomenta la innovació", ha dit la regidora de Promoció Econòmica.
El V Fòrum Econòmic de les Terres de l'Ebre continua a la tarda amb la xerrada 'Economia i gastronomia: una conversa teatralitzada' entre el director del Campus Terres de l'Ebre de la URV, Xavier Farré i el sostdirector de la Càtedra d'Economia Local i Regional Terres de l'Ebre de la URV, Pau Galiana. També tindrà lloc una experiència disruptiva, liderada per T-Valley amb la participació del xef Cristian López, el fundador de Kensho, Humbert Contí i el sommelier Jordi Garcia en què s'abordaran qüestions com el futur de la gastronomia, l'aplicació de la intel·ligència artificial en l'àmbit culinari, l'ús de productes de proximitat en combinació amb la tecnologia i nous models de negoci digitals en el sector gastronòmic.
Finalment, la cloenda del fòrum anirà a càrrec del director del Campus Terres de l'Ebre de la URV, Xavier Farré i l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. "La gastronomia va més enllà del sector de la restauració, obre també les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular", ha manifestat l'alcalde, que ha recordat també que diumenge la tarda es presentarà en paper el llibre blanc del turisme gastronòmic a Tortosa. "És una eina per enfocar el turisme gastronòmic com un element de desenvolupament sostenible i respectuós amb la singularitat local", ha dit Jordan.
Experts com Marina Eidler, col·laborada del Hub FoodTech & Nutrion; el xef Vicent Guimerà; la cuinera i formadora Margaret Nofre; la xef i defensora de la cuina de proximitat Maria Nicolau; el gerent de la Cambra de Comerç, Francesc Minguell i l'estudiant del Grau Superior de direcció de cuina de l'Escola d'Hoteleria de l'institut Dertosa, Roque del Castillo, han participat en les ponències i taula rodona del matí. "Aquest esdeveniment és una excel·lent plataforma per tal de compartir idees innovadores, enfortir aliances i promoure el creixement sostenible de la indústria gastronòmica, un sector que té un important impacte en l’economia local, genera ocupació, impulsa el turisme i fomenta la innovació", ha dit la regidora de Promoció Econòmica.
El V Fòrum Econòmic de les Terres de l'Ebre continua a la tarda amb la xerrada 'Economia i gastronomia: una conversa teatralitzada' entre el director del Campus Terres de l'Ebre de la URV, Xavier Farré i el sostdirector de la Càtedra d'Economia Local i Regional Terres de l'Ebre de la URV, Pau Galiana. També tindrà lloc una experiència disruptiva, liderada per T-Valley amb la participació del xef Cristian López, el fundador de Kensho, Humbert Contí i el sommelier Jordi Garcia en què s'abordaran qüestions com el futur de la gastronomia, l'aplicació de la intel·ligència artificial en l'àmbit culinari, l'ús de productes de proximitat en combinació amb la tecnologia i nous models de negoci digitals en el sector gastronòmic.
Finalment, la cloenda del fòrum anirà a càrrec del director del Campus Terres de l'Ebre de la URV, Xavier Farré i l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. "La gastronomia va més enllà del sector de la restauració, obre també les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular", ha manifestat l'alcalde, que ha recordat també que diumenge la tarda es presentarà en paper el llibre blanc del turisme gastronòmic a Tortosa. "És una eina per enfocar el turisme gastronòmic com un element de desenvolupament sostenible i respectuós amb la singularitat local", ha dit Jordan.