Transformació Digital modifica les bases de Kit Digital i amplia l'ajuda per al segment III

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l'agenda Espanya Digital 2026 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025

Red.es -entitat adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública-, acaba d'anunciar la modificació de l'Ordre ETD/1498/2021, de 29 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió d'ajudes del programa Kit Digital, per a la digitalització de mitjanes, petites empreses, microempreses i autònoms.

Aquestes ajudes estan emmarcades dins del marc de l'Agenda Espanya Digital 2026, el Pla de Digitalització Pimes 2021-2025 i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya, finançat per la Unió Europea a través dels fons *NextGeneration EU.

1.000 euros més d'ajuda per al segment de microempreses i autònoms/autònomes

Amb la modificació de l'ordre de bases del Programa Kit Digital s'inclou un augment de la quantia de l'ajuda per a les empreses pertanyents al segment III, aquell compost per empreses d'entre 0 i menys de 3 empleats. Actualment, la quantia de l'ajuda és de 2.000 euros i passa a ser de 3.000 euros.

Aquest augment de l'ajuda tindrà caràcter retroactiu, és a dir, podran sol·licitar-la aquelles empreses beneficiàries del segment III que ja l'haguessin demanat amb anterioritat i fins i tot si ja han consumit el seu bo digital, garantint així, els principis d'igualtat de tracte, no discriminació i transparència.

La sol·licitud de l'ajuda amb la nova quantia podrà realitzar-se una vegada s'hagi obert el formulari de sol·licitud el mes de juny. A partir d'aquest moment, les empreses del segment III podran sol·licitar l'ajuda de 3.000 euros. Si ja ha estat beneficiari/a, i vol sol·licitar l'ampliació de 1.000 euros, el procés serà molt senzill: només ha d'entrar en el seu expedient, seleccionar el botó habilitat per a això i signar aquesta conformitat. En aquest cas, la concessió és automàtica.

Nova solució: Lloc de treball Segur

Amb aquesta modificació de l'Ordre de Bases, s'actualitza també el Catàleg de Solucions de Digitalització per a aquest segment III i es crea la solució «Lloc de treball segur» que inclou un dispositiu maquinari que ha de tenir integrat en el producte i en el preu, una llicència que compleixi amb els requisits establerts per a la categoria X, de Ciberseguretat, a més d'un encriptat/xifratge en repòs, que asseguri la privacitat de les dades i documents emmagatzemats en el dispositiu.

Amb aquesta categoria es pretén afavorir l'automatització de tasques, la gestió eficient de les dades i la comunicació fluida. L'objectiu és millorar la productivitat i la competitivitat d'aquest segment en un entorn segur.

La quantia màxima subvencionable per a aquesta solució és de 1.000 euros, sent subvencionables ordinadors portàtils o ordinadors de sobretaula nous, que hauran de complir uns requisits mínims quant a emmagatzematge, processador, memòria RAM, sistema operatiu, entre altres requisits que recull al complet l'Ordre de Bases i que a més es poden consultar en la web.

Amb l'objectiu de continuar contribuint al fet que les microempreses i autònoms/as continuïn el seu procés de transformació digital, les que resultin beneficiàries de l'ajuda d'aquest segment per primera vegada, ja disposant dels 3.000 euros, i que vulguin implantar la solució de Lloc de treball Segur, hauran de combinar-la amb una altra solució addicional de les quals inclou el Catàleg.

Una vegada publicada l'actualització de les bases, els agents digitalitzadors adherits podran actualitzar la seva oferta de solucions del Catàleg i els que no l'hagin fet podran adherir-se per primera vegada.

L'adhesió com a agents digitalitzadors estarà oberta durant tota la durada del Programa.

Les mitjanes empreses, noves beneficiàries del Programa

En aquesta modificació s'inclouen a més les mitjanes empreses com a noves beneficiàries de l'ajuda de Kit Digital i s'estableixen dos nous segments en funció del nombre d'empleats. D'una banda, el segment IV, que estarà format per empreses d'entre 50 i menys de 100 empleats la quantia dels quals de l'ajuda serà de 25.000 euros i, d'altra banda, el segment V compost per empreses d'entre 100 i menys de 250 empleats per als quals el bo digital serà de 29.000 euros.

La sol·licitud per a mitjanes empreses es podrà realitzar una vegada es publiqui la convocatòria corresponent i posteriorment, s'obri el formulari de sol·licitud. Està previst que sigui en l'últim trimestre de l'any 2024.

Programa Kit Digital

El programa Kit Digital és una iniciativa del Govern d'Espanya i gestionada per Red.es - entitat adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de la Secretaria d'Estat per a la Digitalització i Intel·ligència Artificial- que té com a objectiu promoure la digitalització de mitjanes i petites empreses, microempreses i autònoms/as, i contribuir a modernitzar el teixit productiu espanyol.

Està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d'euros, finançat per la Unió Europea a través dels fons *NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l'agenda Espanya Digital 2026 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, i té l'objectiu de digitalitzar a pimes i autònoms de tots els sectors productius en tot el territori nacional.