Quatre detinguts per sabotejar alarmes per entrar-hi a robar en el polígon de Sant Isidre

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van enxampar quatre persones la passada matinada de diumenge en el polígon de Sant Isidre. Van detenir a dues dones i dos homes, d'entre 40 i 22 anys, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força.

Els fets van passar aquest diumenge cap a 2/4 de 2 de la matinada, quan la Policia Local de de Sant Fruitós de Bages van informar als Mossos que havien aturat dos homes al polígon industrial Sant Isidre i que cada un d'ells els havia donat una versió diferent del perquè es trobaven en allà.

La nit anterior, la Policia Local havia rebut diverses trucades d'empresaris denunciant que els haurien manipulat els quadres elèctrics dels seus negocis danyant-los i provocant que es quedessin sense llum, amb la conseqüent inutilització de les alarmes. Per altra banda, els Mossos també tenien coneixement que la nit anterior, en el polígon dels Dolors de Manresa s'havia manipulat el quadre elèctric d'una empresa.

Davant d'aquests fets, els agents van escorcollar els individus, i a cada un d'ells se'ls hi va localitzar una lot. Després van començar a fer recerca pel polígon i van localitzar un vehicle estacionat amb dos noies a dins amb actitud d'espera.

En escorcoll del vehicle, en el maleter, es van trobar diverses eines i objectes: una pota de cabra, una escarpa metàl·lica de grans dimensions, un bec de lloro, un mall, lots, i quatre parells de guants, entre d'altres objectes

En paral·lel, els agents de la Policia Local van fer una inspecció pel polígon i van detectar com a mínim cinc empreses amb els quadres elèctrics danyats usant el mateix modus operandi. La investigació va corroborar que les quatre persones aturades havien estat els autors dels danys als quadres elèctrics.

Per aquests motius es van detenir els quatre individus. Els agents consideren que, presumptament, les persones detingudes havien realitzat altres actes preparatoris el 12 de maig sabotejant diferents quadres elèctrics per inutilitzar les alarmes per posteriorment cometre els actes delictius.

El mateix dilluns, els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa que n'ha decretat llibertat amb càrrecs.