TASTA-LA! Setmana de la gastronomia de Vilanova i la Geltrú

Dins del projecte "12 mesos, 12 paisatges" i en la Setmana de la Gastronomia, el Mercat del Centre, l'Aula Gastronòmica i el Mercat Noucentista acullen una programació variada d'activitats per posar en valor la cuina local, els productes de proximitat i el patrimoni gastronòmic del municipi.

 

 

Durant el mes de maig, el Mercat del Centre i la seva Aula Gastronòmica es converteixen en un dels escenaris principals per tastar, aprendre i viure la cuina del mar com mai abans.

Els dies 6, 7 i 8 de maig, en horari de matí, l'aula acollirà els tallers escolars Tutti-Frutti, adreçats als alumnes de 2n de primària dels centres educatius de Vilanova i la Geltrú. Una proposta educativa i divertida per promoure hàbits alimentaris saludables entre els més petits.

A les tardes, el protagonisme serà per al peix fresc de la llotja. El dimarts 6 i el divendres 9 de maig tindran lloc dues sessions de cuina i maridatge amb vins del Massís del Garraf, en col·laboració amb l'equip de Temps de Vi i NODE Garraf. A més, comptaran amb la participació d'un pescador vilanoví, que aportarà receptes tradicionals dels ranxos mariners, i del xef Xavier Mestres, que coordina els tallers i aportarà la seva expertesa com a divulgador gastronòmic local.

Aquestes sessions formen part d'una programació més àmplia que s'estendrà durant tot el mes, on pescadors, nutricionistes i “gastrosavis” del territori compartiran sabors, coneixements i receptes de la nostra cultura alimentària, tot posant en valor la cuina tradicional i el producte de proximitat.

I com a colofó, diumenge 11 de maig, el centre de la ciutat es transformarà amb el Mercat Noucentista, una recreació històrica amb parades de pagesia, productes de sínia i ambientació d'època, per reivindicar la riquesa del patrimoni agrícola i gastronòmic del municipi.