Dos bagencs, Medalles al treball President Macià

Ramon Llobet Riera, impulsor dels Supermercats Llobet i el sindicalista Joan Planas Pardo seran reconeguts per la Medalla al treball President Macià que atorga el Govern de la Generalitat, un reconeixement a persones que han destacat per les seves qualitats, mèrits personals o els serveis prestats dins el món del treball i en benefici dels interessos generals. Els premis s'entregaran el 13 de desembre en una cerimònia a Barberà del Vallès. Fins ara, l'entrega dels guardons es feia al Palau de la Generalitat, però per l'edició del 2021 es canviarà el format.

Impulsor dels Supermercats Llobet

Ramon Llobet Riera, nascut a Manresa el 22 de juny de 1940: Vinculat sempre al negoci familiar d'alimentació, Ramon Llobet va iniciar la seva trajectòria laboral a 16 anys, al costat del seu pare, Ignasi Llobet Vila. L'any 1923, el seu pare va obrir la primera “graneria” a Manresa i el 1959 van obrir el primer Autoservei Llobet a Manresa, on Ramon Llobet en va assumir el càrrec als 24 anys, apostant sempre per la innovació, l'alimentació i la proximitat. Darrere d'aquest primer ha obert 40 supermercats més. Ramon Llobet va ser pioner a crear lots i paneres de Nadal amb la línia de Llobet Regals, una de les empreses líders en la creació de lots de tot Espanya. Actualment, és el president del Grup Llobet, grup empresarial dedicat a la producció i a la distribució alimentària, amb més de 90 anys d'experiència en el món de l'alimentació.

Sindicalista a la USOC


Joan Planas Pardo, nascut a Manresa el 23 de març de 1948: Diplomat en Magisteri, Joan Planas va començar a treballar a Correus als 18 anys i a La Salle Manresa fins a la seva jubilació. L'any 1986 es va afiliar al sindicat USOC, i el 2006 és elegit president del primer comitè d'empresa de l'escola. Va ser elegit secretari general de la Unió Territorial del Berguedà i Bages l'any 1992. El 2011 va ser elegit secretari d'Economia de la Unió Territorial de la Catalunya Central. Es va jubilar l'any 2012, però continua col·laborant amb el sindicat.