Sant Fruitós de Bages és el municipi convidat de la 40a edició de l'ExpoBages

Sant Fruitós de Bages és el municipi convidat a la 40a edició de la fira multisectorial ExpoBages, que se celebra aquest cap de setmana 21 i 22 de maig al centre de Manresa.

Durant tot el cap de setmana, els visitants podran descobrir el patrimoni turístic, paisatgístic, cultural, econòmic i associatiu del municipi a través de diferents propostes en els seus dos estands, ubicats a Crist Rei, davant les galeries, i davant la figura del rei Pere III.

Dels estands destaquen els 400 tastets d’arròs que La Colla de cuiners de l’arròs repartiran a partir de les 12:30h, tant dissabte com diumenge, en representació de la gran festa del municipi, la Festa de l’arròs.

El segon tret distintiu serà l'estand que, amb forma de Cobert de la Màquina de Batre, oferirà informació als visitants sobre tot allò que ofereix Sant fruitós de Bages en tots els àmbits.

L'Associació Cavalcada de Reis també hi participarà activament amb la presència de l'emblemàtic Exprés d'Orient, el trenet que permetrà als visitants fer una parada per degustar un vermut, una xocolata calenta o una copa de vi.

El ralli de cotxes clàssics del proper mes d'agost al municipi portarà a la fira un vehicle per tal de promocionar l'esdeveniment.

El dissabte a la tarda, l'esbart Som Riu d'Or oferirà un taller per aprendre a lligar espardenyes, crear bastons, fer el salt de la creu o un mocador i el diumenge la colla gegantera farà ballar a Sala i Ricardis a les 11 del matí i la Batukada Shangó omplirà de ritme el passeig a partir de les 12 del migdia.

Per tal de fer possible aquest esdeveniment, l'Ajuntament ha comptat amb tot el teixit associatiu del municipi, oferint la possibilitat a les entitats locals per mostrar tot allò que ofereixen. Des del consistori es vol agrair la gran implicació de tot el teixit del municipi per prendre part en aquesta edició de la fira que ha de permetre realçar tota l'oferta del municipi.

Sant Fruitós de Bages com a municipi convidat a la fira agafa el relleu de Sant Joan de Vilatorrada qui ho va ser en la darrera edició que es va celebrar ara fa dos anys.