L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages treu a la llum una guia per detectar les violències masclistes i saber com actuar davant d'elles

A partir d'"Una història quotidiana", l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha elaborat una guia per detectar les violències masclistes i saber com actuar davant d'elles.

El document, editat en forma de llibret, està format per dues parts, una primera pedagògica on de manera fàcil i molt visual s'explica què són i d'on sorgeixen aquest tipus de violències i en quins àmbits es poden donar, i una segona, en forma de relat, on a través d'una història ficcionada d'una parella, la Laura i l'Oriol, es posa en evidència una situació de violència a l'espai públic del municipi.

En la guia proporcionada per l'Ajuntament, es pot esperar trobar informació més detallada sobre com reconèixer i actuar davant d'aquestes situacions,  perquè existeixen, així com recursos per aconseguir ajuda i suport.

El llibret ha estat elaborat amb l'assessorament de la cooperativa Candela, una entitat que treballa per a una transformació social basada en l'educació en valors amb perspectiva feminista i comunitària qui ha plasmat els seus coneixements i els ha ubicat en l'entorn de Sant Fruitós de Bages.

Aquesta guia ha estat presentada en el marc dels actes del març lila, i  a aquest mes d’abril es podrà trobar als diferents comerços de la xarxa de punts liles del municipi, als edificis municipals, al pavelló i al camp de futbol, al CAP i també arribarà als alumnes de secundària de les escoles del municipi.

Si voleu la guia la podeu descarregar AQUÍ