El conseller Torrent visita les instal·lacions de Forminsa

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat aquest dijous les instal·lacions de l'empresa industrial Forminsa, ubicades a Sant Fruitós de Bages, per conèixer de primera mà el projecte de futur d'aquesta empresa que garantirà la continuïtat de 25 treballadors de l'antiga empresa Dayco i que invertirà més de 5 milions d'euros al territori.

Des de la Direcció General d'Indústria, mitjançant l'instrument de suport a la reindustrialització dins el nou Pacte Nacional per a la Indústria, ha concedit a Forminsa un ajut de fins a un màxim de 700.000 €, que inclou un 8,65% sobre els actius productius, 7.500 € per a cadascun dels 25 treballadors que es compromet a contractar, i el 25% per a les despeses de funcionament del primer any.

Des de l’anunci de tancament de la factoria Dayco al maig de 2021, des de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages s’ha treballat per tal de poder trobar una solució i minimitzar l’impacte que pogués suposar pel territori i pels treballadors de la factoria el tancament de la planta. El consistori santfruitosenc ha mantingut trobades amb la direcció de la factoria, amb els treballadors, amb el Consell Comarcal del Bages i amb el Departament de Treball per arribar a una via de sortida favorable com la que s’ha presentat aquest dijous.

El Departament, per la seva banda també ha treballat per trobar una solució a aquesta reindustrialització i ha acompanyat a l'empresa en diferents gestions amb altres administracions i empreses, com en el cas de la seva inclusió en els programes de suport al vehicle elèctric en els fons Next Generation. El Departament també ha donat suport als afectats pel tancament de Dayco mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya i el Consorci de Formació Contínua.

Forminsa és una empresa industrial amb 40 treballadors que es dedica a la fabricació de productes tècnics d'estampació metàl·lica. Actualment, està desenvolupant un producte innovador, de maquinària clau i sofisticada, i destaca per ser una de les poques empreses que fabriquen a Catalunya un component per a la cadena del battery pack dels vehicles elèctrics.